icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 april 2021

Nexus ontwikkelt opleidingsmateriaal voor IMX

Binnen ProRail is de laatste jaren hard gewerkt aan de transitie van werken met tekeningen naar slim werken met data gedreven processen. Het bestandsformaat dat deze ingrijpende stap mogelijk maakt is IMX.

Nexus Rail is gevraagd om opleidingsmateriaal voor de toepassing van IMX te maken dat beschikbaar komt voor de gehele keten. Hierbij is er een sterke link met het ERTMS programma, dat qua techniek al veel meer data gedreven is dan de klassieke treinbeveiliging.

De opdracht is ingestoken in twee fases. In fase 1 wordt het plan van aanpak opgesteld, waarbij de opleidingsmodules en de structuur van de opleidingsdocumentatie wordt vastgesteld. In fase 2 wordt de opleidingsdocumentatie opgesteld. Op dit moment bevinden wij ons in de eerste fase.

Afgelopen week hebben we een brainstormsessie gehad om te kijken welke onderwerpen er allemaal langs moeten komen in het opleidingsmateriaal. Het opleidingsmateriaal moet geschikt zijn voor de gehele branche en dus voor mensen met verschillende opleiding of werkachtergrond. Door naar IMX te kijken vanuit verschillende perspectieven en personages zijn we tot veel input gekomen. Een erg waardevolle sessie met veel goede en interessante uitkomsten. Met deze uitkomsten gaan we het opleidingsplan steeds meer vormgeven.