icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 april 2021

Nexus Rail ontvangt erkenning van ProRail

Nexus Rail is vanaf nu een erkend ingenieursbureau voor treinbeveiliging. Door een erkenningstraject met succes af te ronden, ontvangt Nexus Rail de A-erkenning.

Uitreiking

Deze erkenning is woensdagochtend door Herk Eijkman, adviseur Externe Kwaliteit bij ProRail uitgereikt aan Jakob Scholten. Scholten, operationeel directeur Nexus Rail, reageert: “Wij zijn een belangrijke speler als het gaat om het in stand houden van het ambacht treinbeveiliging. Wij zullen naast de ERTMS-kennisontwikkeling, onze kennis onderhouden om de komende jaren een belangrijke partner van ProRail te kunnen zijn.”

Verder waren Tjeerd Biessels en Herbert Steenberg als leden van de erkenningscommissie ook aanwezig bij de uitreiking. Namens Nexus Rail waren verder Ilan Staas en Wim Vlaar aanwezig.

Wij zijn een belangrijke speler als het gaat om het in stand houden van het ambacht treinbeveiliging.
Jakob Scholten - Operationeel Directeur Nexus Rail

Kennis en vakmanschap

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Nexus Rail een aantal erkenningsprojecten voor ProRail uitgevoerd om haar kennis en vakmanschap in projecten aan te tonen. Het doel: om uiteindelijk een erkend ingenieursbureau voor ProRail te worden. Dit erkenningstraject heeft Nexus Rail succesvol doorlopen en Nexus Rail is op 4 maart van dit jaar erkend geraakt.

Nexus Rail treedt daarmee toe tot het domein treinbeveiliging en kan ProRail helpen bij de uitdagingen van de toekomst zoals de uitrol van ERTMS, maar zeker ook met projecten rondom de functiehandhaving en functiewijzigingen.

Dit nieuwsbericht komt van de website van ProRail