icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Susanne van Gils

Adviseur Railverkeerstechniek

Sinds 2019 werk ik als Adviseur Railverkeerstechniek in de spoorsector. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft is dit misschien niet de meest logische stap, maar wel eentje die goed bij mij past. Ik zocht een uitdagende baan in een technische omgeving, waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en in contact met mensen zou zijn. Dat is helemaal gelukt! Daarnaast vond ik het belangrijk om relevant werk te doen. Nu werk ik aan een veilig spoor, waar ik zelf elke dag gebruik van maak. Hoe relevant wil je het hebben?

Het is lastig om in een paar zinnen te omschrijven wat ik precies doe omdat het zo afwisselend is. Dit is ook meteen wat het leuk maakt, geen opdracht is hetzelfde. Wat mij in het begin heel erg verbaasde is hoe complex de spoorwereld is. Een verandering die klein lijkt, kan zo veel gevolgen hebben voor allemaal verschillende disciplines. Het puzzelen en zoeken naar oplossingen vind ik erg leuk om te doen. En als adviseur railverkeerstechniek heb je ook veel contact met de klant en met verschillende stakeholders, wat het werk ook erg afwisselend en leuk maakt.

Een verandering die klein lijkt, kan zo veel gevolgen hebben voor allemaal verschillende disciplines

Nexus Rail is een klein bedrijf wat het persoonlijker maakt om in te werken. Op het gebied van treinbeveiliging zijn vele disciplines, waardoor iedereen binnen dit bedrijf zijn eigen specialisatie heeft. Dit maakt het leuk dat je niet alleen met de klant contact hebt maar ook veel met je directe collega’s.

Naast het leuke en afwisselende werk is de sfeer op kantoor misschien wel het aller belangrijkst. Mijn leuke en inspirerende collega’s zorgen er voor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

Een nieuwe collega zou ik vooral meegeven dat je de tijd mag nemen om te leren. Toen ik begon, had ik totaal geen ervaring met het spoor. Door de begeleiding van collega’s heb ik al ontzettend veel geleerd en leer ik nog steeds iedere dag bij. Je kan niet alles in één keer en dat hoeft ook helemaal niet. Neem de tijd om uit te zoeken waar je goed in bent en wat je leuk vind om te doen, dan komt het allemaal goed!