icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Over Ons

Wij zijn Nexus Rail Engineering

Welkom op de website van Nexus Rail Engineering. Bij ons ben je gegarandeerd van het beste advies, een transparante samenwerking en een open en informele bedrijfscultuur. Hierdoor zijn we in staat om met elkaar en met onze klanten het beste resultaat te leveren. Nexus staat voor vernieuwing, veiligheid en betrouwbaarheid. Wij zijn een ingenieursbureau dat actief is in de Nederlandse railmarkt. We adviseren variantenstudies, ontwerpen treinbeveiligingssystemen, testen de systemen én stellen ze in dienst. Dit vormt de rode draad in ons werk.

Transparant en integer

Met de kennis die wij in huis hebben, helpen we onze klanten aan de best mogelijke oplossingen op het gebied van treinbeveiliging. Door onze transparante en tegelijkertijd integere werkwijze kunnen we snel en exact naar de wensen van onze klanten handelen. We zijn jong, flexibel en denken maximaal met onze klanten mee, zodat samen tot het beste resultaat gekomen kan worden.

Veiligheid is een onmisbare schakel!

Treinbeveiligingssystemen zijn een stukje ambacht in Nederland. Maar weinig mensen begrijpen écht hoe dit soort systemen werken. Met onze diensten zorgen we ervoor dat binnen de gehele infrastructuur in Nederland het spoor kan worden onderhouden, uitgebreid en geüpgraded. Vanwege onze kennis en expertise op het gebied van treinbeveiliging zijn wij een onmisbare schakel binnen de spoorsector. Veiligheid is hierin essentieel, het veilig houden van het spoor is waar wij het voor doen.

Vierogenprincipe

Hoe we dit doen? Door zowel op kantoor als in de uitvoering te werken met een nauwkeurig vierogenprincipe. Bij alles wat we doen – van ontwerp tot het moment van uitvoering door de aannemer en tot de testfase aan het einde – passen we dit principe toe. Zo weten we exact waar eventuele wijzigingen nodig zijn en kunnen we er snel voor zorgen dat het werk op de best mogelijke manier wordt uitgevoerd.

Innovatief en vooruitstrevend

Ons innovatieve vermogen uit zich in de manier waarop we zowel met de klant als met de nieuwste digitale technologieën werken. De combinatie van klantgerichtheid en geavanceerde ontwerptechnieken – te allen tijde met duurzaam werken in ons achterhoofd – zorgen ervoor dat we niet alleen het beste ontwerp leveren, maar ook focus houden op milieuvriendelijkheid. Zo maken we onder andere gebruik van herbruikbare materialen in onze ontwerpen en kijken we naar mogelijkheden om levensduurverlengend te werken.