icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Veiligheid

Veiligheid staat centraal in alles wat we doen. In al ons werk – van ontwerp tot indienststelling – staat veiligheid op één.

Veilig werken

Maar we werken niet alleen aan een veilig spoor, onze eigen veiligheid is ook belangrijk. We werken veilig of we werken niet, dat is ons motto. Dit beleid is het centrale punt, waaromheen de andere waarden van Nexus Rail liggen:

  • Consequent: Veiligheid maakt onderdeel uit van onze (ontwerp)processen en uitvoeringsactiviteiten.
  • Actie: Ik stop onveilig werk, zo nodig leg ik het werk stil.
  • Respect: We waarderen elkaar en houden rekening met elkaar.
  • Eerlijk: Fouten maken mag, je wordt hier niet op aangekeken. We kunnen er samen van leren.
  • Verantwoordelijk: Afspraken worden nageleefd. We zijn samen verantwoordelijk voor het eindproduct (een veilig ontwerp).
  • Open: We zijn positief kritisch. We houden elkaar scherp. We durven nee te zeggen als de situatie hierom vraagt en zoeken samen naar de benodigde veilige oplossing.
  • Leerbereid: Kennisdelen staat centraal. Samen weten we meer. We streven continue verbetering na. We evalueren om er van te leren.

Door deze waarden eigen te maken en te verkondigen, zorgen we binnen Nexus Rail voor een sterke veiligheidscultuur.

Monteur
Fotografie: ProRail

V&G commissie

De commissie voor veiligheid en gezondheid is opgericht om veiligheidszaken binnen Nexus Rail goed en tijdig af te kunnen handelen. Het belangrijkste doel van de commissie is om het veiligheidsbewustzijn binnen het bedrijf te vergroten. De leden van de V&G-commissie zijn een afspiegeling van het bedrijf: management, ontwerp en uitvoering.

Lees hier ook over de: Safety Culture Ladder