icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 oktober 2020

Nexus Rail behaalt trede 3 op de Safety Culture Ladder

In september, precies 1 jaar na de oprichting, heeft Nexus Rail Engineering het Safety Culture Ladder (voorheen veiligheidsladder) certificaat trede 3 behaald!

Omdat Nexus nog geen eigen projecten in de uitvoeringsfase heeft, was een projectbezoek jammer genoeg nog niet mogelijk. In plaats daarvan hebben de auditoren twee dagen lang interviews afgenomen bij de directie, onze V&G-commissie en uitvoerend personeel uit iedere functiegroep (adviseurs, ontwerpers, uitvoering en projectmanagement). 

Ondanks het korte bestaan van Nexus waren er wel een aantal zaken die de auditoren in positieve zin zijn opgevallen. Als eerste viel op dat alle geïnterviewden zich zowel sociaal als fysiek erg veilig voelen binnen de organisatie en de betrokkenheid van de directie. Ook viel op dat er veel aandacht is voor kennisdeling in alle richtingen door de organisatie. De rol van onze V&G-commissie die binnen Nexus een signalerende en adviserende rol heeft wordt zeer gewaardeerd. 

Doordat Nexus op dit moment alleen de erkenningsprojecten van ProRail als eigen projecten heeft, zijn we nog niet in staat alle aspecten van ons V&G-systeem in werking te laten zien.  

Zodra Nexus de ProRail erkenning voor Treinbeveiliging binnen heeft en vervolgens ook meerdere projecten heeft gedraaid, kunnen we aantonen hoe ons V&G-systeem in de praktijk werkt en gaan we door voor trede 4! 

Bewust veilig handelen

De Safety Culture Ladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De Safety Culture Ladder  is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. Lees meer hierover op de site www.safetycultureladder.com.