icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq

Treinbeveiliging

Treinbeveiligingsinstallaties

Het Nederlandse spoor is één van drukst bereden spoorwegnetwerken ter wereld. Ieder jaar worden er op het spoor meer dan 150 miljoen treinkilometers afgelegd. Het is daarbij van groot belang dat dit op een veilige manier gebeurt. Om die veiligheid te waarborgen is ons spoor uitgerust met treinbeveiligingssystemen. Deze zijn erop gericht dat er niet meer dan één trein hetzelfde stuk spoor kan bezetten en dat de treinen niet harden kunnen rijden dan is toegestaan. Nexus Rail Engineering B.V. adviseert, ontwerpt, en verzorgt het testen en indienststellen van deze treinbeveiligingsinstallaties.

Samenwerken voor het beste resultaat

Onze opdrachtgevers zijn spoorwegbeheerders, (lokale) overheden, vervoerders en spooraannemers. Onze opdrachten lopen uit een van kleine studies naar bijvoorbeeld overwegveiligheid tot integrale spoorprojecten. Samen met onze partners komen we in een variantenstudie tot het beste (veilig, functioneel, uitvoerbaar en kostenefficiënt) integrale ontwerp. Vervolgens werken we dit ontwerp uit voor de aannemer. De uitvoering wordt door de spooraannemer begeleid. Tot slot wordt het gehele systeem veilig werkend opgeleverd aan de spoorwegbeheerder.