icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Over ons

In september 2019 is Nexus Rail Engineering gestart als ingenieursbureau dat actief is in de Nederlandse railmarkt op het gebied van treinbeveiliging. Ondanks dat we nog niet zo lang bestaan, werken bij Nexus Rail ervaren mensen die hun kennis en kunde inzetten om het spoor in Nederland veilig en beter te maken. We adviseren variantenstudies, ontwerpen treinbeveiligingssystemen, testen de systemen én stellen ze in dienst. Dit vormt de rode draad in ons werk.

Innovatief en flexibel

Met de kennis die wij in huis hebben, helpen we onze klanten aan de best mogelijke oplossingen op het gebied van treinbeveiliging. Door onze transparante werkwijze kunnen we snel en exact naar de wensen van onze klanten handelen. We zijn jong, flexibel en denken maximaal met onze klanten mee en zelfs een stapje verder. Zo kunnen we samen tot het beste resultaat komen.

Maatschappelijk doel

Uiteindelijk staat in ons werk de reiziger centraal. We werken er hard aan zodat jij sneller van A naar B kan reizen en de treinkaartjes niet te duur worden, maar dit mag nooit ten kosten gaan van de veiligheid. Waar mogelijk maken we gebruik van herbruikbare materialen in onze ontwerpen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan duurzaam openbaar vervoer in Nederland.

Samenwerking

De spoorwereld is een complexe wereld waar vrijwel niets op zichzelf staat. Om tot integrale, complete oplossingen te komen, werken we veel samen met andere disciplines.

Samen met onze partners komen we in een variantenstudie tot het beste (veilig, functioneel, uitvoerbaar en kostenefficiënt) integrale ontwerp. Vervolgens werken we dit ontwerp uit voor de aannemer. Samen met de aannemer wordt het gehele systeem gebouwd, getest en veilig werkend opgeleverd aan de spoorwegbeheerder. Door een goede samenwerking met zowel de opdrachtgever als onze partners, waarborgen wij een integrale aanpak.

Nexus betekent verbinding, en dat is waar wij met Nexus Rail voor staan!

Veiligheid is een onmisbare schakel!

Treinbeveiligingssystemen zijn een stukje ambacht in Nederland. Maar weinig mensen begrijpen écht hoe dit soort systemen werken. Met onze diensten zorgen we ervoor dat binnen de gehele infrastructuur in Nederland het spoor kan worden onderhouden, uitgebreid en gemoderniseerd. Vanwege onze kennis en expertise op het gebied van treinbeveiliging zijn wij een onmisbare schakel binnen de spoorsector. Veiligheid is hierin essentieel, het veilig houden van het spoor is waar wij het voor doen.