icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 maart 2023

Aveco de Bondt en Nexus Rail Engineering versterken samenwerking

Aveco de Bondt en Nexus Rail hebben de intentie bekrachtigd om de samenwerking te versterken. Aanleiding hiervoor zijn de lopende programma’s, die recentelijk in de markt zijn gezet om het vervoer over het spoor veiliger en efficiënter te laten verlopen. Aveco de Bondt en Nexus Rail bundelen hier kennis en ervaring onder meer in het ERTMS-programma van ProRail.

Nexus Rail heeft recentelijk opdracht verkregen om op de Noordelijke Lijnen ERTMS uit te rollen. We bereiden ons daarmee voor op de toekomst: in Nederland, in Europa en daarbuiten. ERTMS maakt het spoor veiliger, betrouwbaarder en sneller. ProRail vergroot daarmee de capaciteit op het spoor en maakt treinverkeer over de grens eenvoudiger. ERTMS betekent ook een andere manier van samenwerken in de spoorsector. Aveco de Bondt brengt momenteel al kennis in op het gebied van ecologie, duurzaamheid, vergunningen en conditioneringsopgaven.

Over Aveco de Bondt

Aveco de Bondt helpt overheden en marktpartijen met vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, klimaat, bouw en duurzaamheid. Doet onderzoek, ontwerpt kunst- en bouwwerken, adviseert over aanpak en beleid en ondersteunen projecten in de uitvoering. Aveco de Bondt is daarnaast binnen actuele thema’s zoals de omgevingswet, assetmanagement, circulaire economie, klimaatadaptatie en (verkeers)veiligheid.

Over Nexus Rail

Nexus Rail is een ingenieursbureau dat actief is in de Nederlandse railmarkt op het gebied van treinbeveiliging. Bij Nexus Rail werken ervaren mensen die hun kennis en kunde inzetten om het spoor in Nederland veilig en beter te maken. Zij adviseren met variantenstudies, ontwerpen treinbeveiligingssystemen, testen de beveiligingssystemen én stellen ze in dienst.

De intentie tot deze samenwerking geldt voor onbepaalde tijd en is gericht op een optimale dienstverlening.

Foto: 
Links: Jakob Scholten, operationeel directeur, Nexus Rail Engineering bv
Rechts: Bas Harmsen, directeur Infrastructuur & Ruimte, Aveco de Bondt bv